آیا مراقبت های قبل و بعد از عصب کشی دندان را میدانید؟
یکی از روشهای متداول درمان درد دندان و مسائل دندانپزشکی، عصبکشی دندان است که در ناحیه حساس و ریشه دندان انجام میشود. این فرایند درمانی نیازمند مراقبت های قبل و بعد از عصب کشی دندان است که باید به آنها توجه داشته باشید. بعد از عمل عصبکشی، جسم شما کاملاً سالم خواهد بود، اما در مرحلهای از بهبودی قرار دارد. آگاهی از مراقبتهای پس از عصبکشی و رعایت نکات مرتبط، بهترین نتایج را به شما خواهد داد و به شما کمک میکند تا این دوره نقاهت را بهتر پشت سر بگذارید و از درمان بهتری بهرهمند شوید.
در مقاله مراقبت های قبل و بعد از عصب کشی دندان، گرگان دنتال شما را راهنمایی میکند که چه چیز هایی بعد از عصب کشی دندان بخورید همچنین بسیاری از نکات حیاتی که نمی دانستید را به دانش شما اضافه میکند لطفا همراه ما باشید.🙂🌷
🦷 شرایط دهان و دندانها پس از عصبکشی
بعد از اینکه تاثیر بیحسی عصبکشی از بین رفت، ممکن است دردهای خفیفی را احساس کنید که ناشی از خود عمل و باز بودن دهان به مدت طولانی است. پزشک دندانپزشکی داروها و مسکنهایی را تجویز میکند که باید با دقت و به صورت کامل مصرف شوند. در کنار این دردهای خفیف، احساس متفاوتی در محل عصبکشی خواهید داشت که ممکن است شبیه باقیماندن چیزی در محل دندان باشد و برخی افراد ناخودآگاه به آن زبان بزنند. این وضعیت در فرآیند درمان ریشه دندان طبیعی است و با گذر زمان بهبود مییابد. اگر درد کاهش نیافت و بعد از چند روز درد بیشتری احساس کردید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
💡 بیشتر بخوانید: چه زمانی به عصب کشی نیاز داریم؟
⭕ نکات مراقبتی پس از عصبکشی دندان
رعایت این نکات کمک میکند دوره نقاهت سریعتری داشته باشید و همچنین فرآیند درمان بهتری را برای شما ایجاد کند. مراقبتهایی که متخصص به شما توصیه میکند شامل موارد زیر است:
- استفاده از مسواک: در روز 2 الی 3 بار حتما مسواک بزنید نحوه صحیح مسواک زدن بسیار مهم است.
- عدم مصرف نوشیدنی و خوراکی: تا زمانی که بی حسی کامل بعد از عمل عصبکشی برطرف نشده است، از خوردن و آشامیدن خودداری کنید. این امر به دلیل احتمال گاز گرفتن در کنارههای دهان و یا زبان است.
- استفاده از نخ دندان: این از مهمترین مراقبتهایی است که پزشک به آن اشاره خواهد کرد. در مواردی عصبکشی همراه با پانسمان است که با محدودیتهایی همراه است. همچنین شما می توانید مقاله فواید استفاده از نخ دندان را مطالعه کنید.
- عدم خوردن غذاهای سفت: در زمانی که ترمیم دندان انجام نشده، از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید. بین عصبکشی و ترمیم کامل دندان فاصله زمانی وجود دارد که نیازمند احتیاط در خورد خوراک است.
- پانسمان: اگر عمل همراه با پانسمان بود، اگر مقداری از آن از بین رفته باشد معمولی است، اما اگر به طور کامل از محل خود خارج شده باشد به دندانپزشک خود اطلاع دهید.
- استراحت: روز اول بعد از عمل، بهتر است استراحت کنید تا فشار در صورت و سر کمتر باشد و به جریان خون بدن کمک شود.
🔴 عوارض ممکن پس از عصبکشی دندان
در صورت مراجعه به یک متخصص معتبر، عوارض ماندگار یا سختی پس از عصبکشی دندان را تجربه نخواهید کرد و تنها با عوارض کوتاهمدتی روبرو خواهید شد. برخی از شایعترین عوارض این عمل شامل موارد زیر است:
- عفونت: در صورت عدم استفاده از آنتیبیوتیکهای تجویز شده، احتمال ایجاد عفونت در محل عصبکشی وجود دارد.
- شکستگی تاج دندان: در برخی موارد که دندان برای عصبکشی خالی شده، دیواره آن آسیبپذیر است و باید از روکش برای آن استفاده شود.
- درد: پس از اینکه تاثیر بی حسی از بین میرود، ممکن است درد کمی در ناحیه دندان عصبکشی شده و اطراف آن احساس شود. پزشک دندانپزشک برای تسکین این درد، داروها و مسکنهایی را تجویز خواهد کرد.
سوال های پر تکرار مخطبان 👇🏻
آیا درد لثه طبیعی است؟
درمان دندانپزشکی، مانند استفاده از کش لاستیکی، ممکن است لثهها را تحریک کند و باعث ایجاد درد یا ناراحتی شود. شستشوی دهان با آب نمک گرم میتواند این ناراحتی را کاهش دهد. همچنین، در نواحیی که تزریق انجام شده، ممکن است برای چند روز درد احساس شود. مصرف داروهای مسکن، که بدون نسخه نیز موجودند، میتواند به کاهش این حساسیت کمک کند.
🩺 روکش دندان در گرگان
برای دندانهای آسیبدیده، شکسته شده، عصبکشی شده و … از قالب هایی به نام روکش دندان استفاده میشود که به طور کامل سطح دندان را تا خط لثه پوشش میدهد. این قالبها به دندان شکل و ظاهر مناسب و زیبایی میبخشند. استفاده از روکش دندان در گرگان با استقبال بالایی همراه است و نیازمند مراقبت و توجه میباشند، چرا که میزان عمر این روکشها در گروی نگهداری درست و انجام مراقبت بعد از روکش است.
🧰 مراقبتهای پس از روکش دندان
رعایت بهداشت دهان و دندان با استفاده از نخ دندان، مسواک، و دهانشویه، بهترین و مهمترین روش مراقبت از روکش دندان است. یکی از عوامل مهم در مراقبت از روکش، نوع روکش مورد استفاده است. روکشها به دو دسته کلی روکش موقت و روکش دائمی تقسیم میشوند.
- روکشهای موقت: این روکشها از جنس فلز یا رزین برای استفاده کوتاهمدت و در دورههایی که روکشهای دائمی آماده میشوند، استفاده میشوند.
- روکشهای دائمی: این روکشها دارای جنسهای مختلفی هستند از جمله روکش طلا، پالادیوم، پرسلن، رزینی، و سرامیکی.
برای روکشهای موقت، علاوه بر رعایت بهداشت دهان و دندان، از خوردن غذاهای سفت و چسبنده خودداری کنید و جویدن آدامس را هم اجتناب کنید. همچنین، جویدن غذا و خوردن میوه با سمت دیگر دهان نیز کمک میکند فشار کمتری به دندان دارای روکش وارد شود. در مورد روکشهای دائمی، مراقبتها به صورت مشابه با روکشهای موقت است و لازم است در ماههای اولیه حساسیت بیشتری به خرج بدهید. از نظر هزینه، قالبگیری، و وقت، روکش موقت شرایط خاص خود را دارد.
🔔 بیشتر بخوانید: دهان شویه چیست؟
🔴 عوارض ممکن بعد از روکش دندان و راه های مدیریت آن
روکش دندان، چه موقت و چه دائمی، ممکن است با عوارض کم و محدودی همراه باشد که معمولاً قابل برطرفی هستند. برخی از مهمترین عوارض پس از روکش دندان شامل موارد زیر میشود:
- حساسیت: برخی دندانهای که روکش برای آنها انجام میشود، ممکن است حساسیت نسبت به سرما و گرما ایجاد کنند که نیازمند توجه و مراقبت ویژه است. استفاده از خمیر دندان مناسب برای دندانهای حساس میتواند کمک کننده باشد.
- حساسیت و درد در زمان جویدن غذا: این مشکل معمولاً زمانی پیش میآید که ارتفاع دندان زیاد باشد. در صورت وقوع این موضوع، بهتر است با متخصص خود مشورت کنید تا راه حلی برای آن پیدا کنید.
- ترک خوردن روکش: برخی از روکشها شکننده هستند و در شرایطی ممکن است ترک بخورند. اگر ترک ریز باشد، با استفاده از رزین میتوان آن را ترمیم کرد، اما اگر ترک عمیق باشد، نیاز به تعویض روکش است.
- افتادن روکش: اگر قالبگیری روکش به درستی انجام نشده یا چسبندگی آن ضعیف باشد، روکش ممکن است از دندان جدا شود. در این شرایط، از چسب دندان استفاده میشود و در صورت تکرار مشکل، قالب باید تنظیم شود.
- شل شدن روکش: اگر سیمان زیر روکش از بین برود یا شکسته شود، فضای خالی بین روکش و دندان ایجاد میشود که باعث شل شدن آن میشود. در این حالت، باید سریعاً به متخصص مراجعه کرد تا مشکل را برطرف کند.
- حساسیت آلرژیک: جنس روکشها متفاوت است و ممکن است با بافت دندان و استخوان مغزی تفاوت داشته باشند. در موارد نادر، روکش ممکن است حساسیت آلرژیک ایجاد کند.
⁉️ سوالات پر تکرار کاربران
1. بعد از عصب کشی چه چیز هایی بخوریم؟
- موز
- انبه
- هلو
- لوبیا
- نخود
- پاستا
- عدس
- آووکادو
- تخم مرغ
- حریره جو
- کدو حلوایی
- گلابی رسیده
- فرنی و حلیم
- حمص یا توفو
- بلغور جو دوسر
- کره بادام زمینی
- سوپ پوره شده
- پوره سیب زمینی
- مرغ یا تن ماهی
- ماست یا پنیر نرم
- انواع آب میوه و اسموتی
2. بعد از عصب کشی چه مواد غذایی نباید مصرف شوند؟
- آدامس
- کارامل
- آب نبات
- شکلات
- مغزیجات
- استیک
- هویج
- چیپس
- چوب شور
- موادی که نیاز به جویدن زیادی دارند
3. آیا خوردن مواد غذایی با دندان تحت عصب کشی مشکلی ندارد؟
برای جویدن مواد غذایی بهتر است با ناحیه مقابل آن قسمت از دهان که تحت درمان قرار گرفته است غذا بخورید. این اقدام به پرکردن موقت دندانها از عفونت و یا شکستگی مجدد جلوگیری نمیکند.
4. آیا پس از عصب کشی به درمان دیگری نیاز است؟
پس از عصب کشی دندان، نیاز است که ترمیم دائمی صورت گیرد محل قرارگیری دندانها تعیینکننده نوع درمان مورد نیاز است. بیشتر دندانهایی که عصب کشی میشوند، نیازمند روکش هستند و باید بدانید که موارد استثنایی وجود دارند که در این صورت فقط یک پرکننده برای درمان کافی است. از ترمیم دائمی برای جلوگیری از شکستگی و پوسیدگی مجدد دندانها پس از عصب کشی استفاده میشود.
5. چه مدت پس از عصب کشی میتوان غذا خورد و آب آشامید؟
پس از عمل عصب کشی دندان، دندانپزشکان عموماً توصیه میکنند حدود 30 تا 40 دقیقه از خوردن و آشامیدن خودداری کنید. این اقدام به مواد استفاده شده برای پر کردن ناحیه عصب کشی کمک میکند که به صورت محکمتر و سفتتر خود را تثبیت کنند.
6. آیا پس از عصب کشی به درمان دیگری نیاز است؟
پس از عصب کشی دندان، نیاز است که ترمیم دائمی صورت گیرد محل قرارگیری دندانها تعیینکننده نوع درمان مورد نیاز است.
📚 سخن نهایی
مراقبت های قبل و بعد از عصب کشی دندان بسیار حائز اهمیت است تا درمان با موفقیت انجام شود و مشکلات بعدی ایجاد نشود. در مراقبتهای قبل از عصبکشی، مهمترین نکات شامل مشاوره با دندانپزشک، رعایت تمیزی دهان و اطلاع رسانی به دندانپزشک درباره داروها و مشکلات فعلی شما است. در مراقبتهای بعد از عصبکشی، توصیه میشود از غذاهای نرم استفاده کنید، از مصرف دخانیات و الکل پرهیز کنید، و مراجعات منظم به دندانپزشک را رعایت کنید. این مراقبتها باعث میشود از نتایج بهتری پس از عصبکشی دندان بهرهمند شوید و از مشکلات بعدی جلوگیری کنید.
بدود دیدگاه