بنظر شما آیا ایمپلنت دندان سرطان زا است؟
البته شاید شما هم قصد جدی برای کاشت ایمپلنت دندان در گرگان داشته باشید، اما با شایعاتی درباره اینکه ایمپلنت دندان سرطان زا است، مواجه شدهاید! این موضوع ممکن است شما را دچار تردید کند که آیا این تصمیم درستی است یا نه. با توجه به افزایش آمار کاشت ایمپلنت در سالهای اخیر، در اینجا به بررسی این موضوع میپردازیم که آیا واقعاً ایمپلنت دندان باعث سرطان میشود یا خیر. با ما همراه باشید تا به شما کمک کنیم تا تصمیمی آگاهانه درباره کاشت ایمپلنت دندان بگیرید.
🤒 التهاب لثه پس از کاشت ایمپلنت دندان نگران کننده است؟
التهاب لثه یکی از مشکلات نادری است که ممکن است پس از کاشت ایمپلنت دندان رخ دهد. این عارضه ابتدا به صورت نرم ظاهر شده و سپس با سفت شدن، میتواند استخوان فک را تحریک کند. دلایل این التهاب میتواند شامل روش درمان، وضعیت جسمی بیمار و قصور دندانپزشک حین کاشت باشد. برخی از بیماران ممکن است این التهاب را با سرطان دهان اشتباه بگیرند.
کارسینومای دهان (سرطان) نوعی تومور در سلولهای سطحی و میانی بافت دهان و لثه است که میتواند در مدت زمان کوتاه، بخشهای مختلف دهان، زبان، لثه، فک و گردن را درگیر کند. با این حال، باید بدانید که سرطان دهان هیچ ارتباطی با کاشت ایمپلنت دندان ندارد. این بیماری بیشتر در افرادی که دخانیات و الکل مصرف میکنند، دیده میشود و دلایل ژنتیکی و مادرزادی نیز نقش دارند.
بنابراین، در پاسخ به این سؤال که آیا ایمپلنت باعث سرطان میشود، میتوان گفت خیر. ایمپلنت دندان یک روش ایمن برای جایگزینی دندان های از دست رفته است و ارتباطی با ابتلا به سرطان دهان، گردن یا سایر بخش های بدن ندارد. همچنین برای دریافت بهترین خدمات، میتوانید به بهترین دندان پزشک در گرگان مراجعه کنید.
⁉️ آیا ایمپلنت دندان سرطان زا است؟
همانطور که قبلاً اشاره کردیم، ایمپلنت دندان یکی از بهترین و مؤثرترین روش ها برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. این نوع دندان مصنوعی ثابت، علاوه بر اصلاح طرح لبخند و زیبایی چهره، قدرت جویدن و تکلم را نیز بهبود میبخشد. ایمپلنت های دندانی شباهت زیادی به دندان های طبیعی دارند؛ بهطوریکه پایه (فیکچر ایمپلنت) آنها در استخوان فک قرار میگیرد و هم راستای سایر دندان ها است. بنابراین، کاشت ایمپلنت دندان در گرگان نه تنها سرطان زا نیست، بلکه به رشد و استحکام استخوان فک کمک کرده و تا حد زیادی از تحلیل بافت لثه و استخوان فک جلوگیری میکند.
نکته قابل توجه این است که بسیاری از بیماران سرطانی پس از طی دوره های درمانی مانند شیمی درمانی و پرتو درمانی، با موفقیت اقدام به کاشت ایمپلنت کردهاند. این موضوع نشان میدهد که ایمپلنت های دندانی نه تنها برای بدن مضر نیستند، بلکه با جایگزینی دندان های از دست رفته، طرح لبخند و زیبایی چهره را به ارمغان میآورند. برای بهترین نتایج، به بهترین متخصص ایمپلنت فوری دندان در گرگان مراجعه کنید.
⁉️ رابطه ایمپلنت و سرطان، حقیقت یا شایعه؟
بسیاری از افرادی که دارای سابقه سرطان در خانواده خود هستند، سبک زندگی سالمی را پیش گرفتهاند و از انجام درمان ایمپلنت میترسند. این افراد از پزشکان خود میپرسند که آیا ایمپلنت باعث سرطان میشود؟ کارسینومای دهانی گاهی با التهاب لثه حاصل از ایمپلنت اشتباه گرفته میشود. این موضوع زمانی اتفاق میافتد که بافت نرم لثه تحریک میشود و استخوان شروع به جذب ایمپلنت میکند. این پدیده شایع نیست و راههای زیادی برای درمان آن وجود دارد. محققان میگویند که گاهی اوقات التهاب به اشتباه به عنوان کارسینومای دهانی تشخیص داده میشود که نتیجه آن بروز شایعاتی درباره رابطه ایمپلنت و سرطان است.
تحقیقات نشان میدهد که ایمپلنتهای دندانی باعث سرطان نمیشوند. مطالعات بیشماری به بررسی ارتباط بین این دو پرداخته و مشخص کردهاند که هیچ ارتباطی بین ایمپلنت و سرطان وجود ندارد. تحقیقات منتشر شده در مجله آمریکایی ایمپلنتولوژی نیز نسبت احتمال ایجاد سرطان بعد از انجام درمان ایمپلنت را 0.00017 درصد محاسبه کردهاند. به عبارت دیگر، خطر ابتلا به سرطان بسیار پایین است.
⁉️ آیا افرادی که سرطان داشتهاند، میتوانند ایمپلنت انجام دهند؟
پس از ترمیم استخوان فک از طریق تقویت استخوان، ایمپلنت ها برای بازیابی ظاهر فیزیکی و عملکرد دهان در لثه قرار میگیرند. فیکسچرهای ایمپلنت جای ریشه دندان را میگیرند و در استخوان فک قرار میگیرند تا ریشه دندان را شبیه سازی کنند. در طی مراحل انسجام استخوان، ایمپلنت ها با استخوان فک ترکیب میشوند و جوش میخورند. هنگامی که ریشه فلزی در جای خود قرار گرفت، دندانپزشک یا جراح یک دندان جدید را برای تکمیل فرآیند ترمیم به آن وصل میکند.
با این حال، درمان ایمپلنت در بیماران مبتلا به سرطان دهان چالش برانگیز است زیرا استخوانی که ایمپلنت ها در آن قرار میگیرند، اغلب تحت تابش پرتو قرار گرفتهاند. شکست در درمان ایمپلنت زمانی افزایش مییابد که ایمپلنت ها در استخوانی که قبلاً تحت درمان بودهاند، قرار بگیرند زیرا زمان بهبودی بیشتری نیاز دارد.
بیشتر بخوانید: آیا افراد دیابتی می توانند ایمپلنت کنند؟
⁉️ موفقیت آمیز بودن جراحی ایمپلنت در بیماران سرطانی چقدر است؟
میزان موفقیت ایمپلنتهای دندانی پس از پرتودرمانی به محل درمان سرطان بیمار نیز بستگی دارد. طب مدرن اغلب اجازه میدهد که پرتو درمانی در یک ناحیه متمرکز شود، بنابراین هر چه محل اصابت پرتو از دهان دورتر باشد، احتمال موفقیت درمان ایمپلنت دندانی بیشتر میشود. میزان تشعشعی که در درمان استفاده میشود نیز تأثیر دارد.
ایمپلنت ها جایگزینی ایده آل برای دندان های از دست رفته هستند زیرا عملکرد طبیعی دندان را انجام میدهند و به حفظ استخوان لثه کمک میکنند. کسانی که دندانهای خود را از دست میدهند و گزینههای دیگری را انتخاب میکنند، معمولاً در آن نواحی از دست دادن و تجزیه استخوان را تجربه میکنند که منجر به افتادگی صورت میشود. این وضعیت اغلب در افراد سالخورده مشاهده میشود. اگر هنوز در مورد خطر ابتلا به سرطان نگران هستید، با دندانپزشک خود در مورد سطح خطری که با آن مواجه هستید صحبت کنید و مطمئن شوید که در معاینات منظم خود از نظر سرطان غربالگری میشوید.
بدود دیدگاه