بنظر شما علت شکستن دندان چیست؟
شکستن دندان یک مشکل رایج است که میتواند برای هر کسی اتفاق بیافتد. این شکستگی ها معمولاً به صورت ترک های جزئی روی تاج دندان ظاهر میشوند و در برخی موارد ممکن است تا زیر لثه نیز پیش بروند. برخی شکستگی ها ممکن است درد زیادی نداشته باشند، اما بیشتر آنها هنگام غذا خوردن یا بعد از آن باعث درد و ناراحتی میشوند که به آن سندروم دندان ترک خورده میگویند.
دلایل مختلفی برای شکستگی دندان وجود دارد، از جمله آسیب های فیزیکی یا ترمیم نامناسب دندان های ضعیف است. ترک ها اغلب روی سطح جونده دندان های عقبی ایجاد میشوند، که به دلیل ضعف دندان و فشار مداوم بر روی آنها هنگام جویدن اجسام سخت است. ترکها با درجات مختلف ظاهر میشوند؛ دندان زمانی ترک میخورد که خطوطی در سطح آن ایجاد شود که به آن آسیب بزند، اما به طور کامل شکستگی ایجاد نشود.
اگر شما در گرگان زندگی میکنید و دچار ترک یا شکستگی دندان شده اید، مراجعه به یک متخصص ترمیم دندان در گرگان میتواند به شما در بازگرداندن سلامت و عملکرد دندان کمک کند. در این مقاله، قصد داریم به بررسی علت شکستن دندان و عوارض آن بپردازیم، پس تا انتهای مقاله با گرگان دنتال همراه باشید.
⁉️ علت شکستن دندان چیست؟
فشارهای مکرر به دندانها، خوردن غذاهای سخت، و جویدن یخ میتوانند در طول زمان سبب ایجاد ترک و شکستگی روی سطح دندانها شوند. افراد بالای 50 سال معمولاً بیشتر دچار شکستگی دندان میشوند، اگرچه این مشکل ممکن است در هر سنی حتی در کودکان نیز رخ دهد.
علل اصلی شکستن دندان:
- پیری و ضعیف شدن ساختار طبیعی دندان
- خوردن چیزهای بسیار داغ و یا شستشو با آب سرد
- ضربه یا آسیب به دندان مانند تصادف یا زمین خوردن
- فشردن بیش از حد دندانها بر روی یکدیگر (دندان قروچه)
- پر کردن دندانها (که به مرور زمان سبب ضعف دندان میشود)
- جویدن مواد سخت مانند آبنبات سفت و دانههای ذرت بو داده
برای پیشگیری از چنین مشکلاتی، ترمیم دندان پوسیده در خانه با استفاده از روشهای صحیح میتواند به تقویت دندانها و جلوگیری از شکستگی کمک کند.
✔️ تأثیر کمبود ویتامین D بر سلامت دندان ها
بدن برای جذب کلسیم به ویتامین D نیاز دارد. بنابراین، کمبود ویتامین D میتواند منجر به ضعیف شدن مینای دندان و افزایش خطر پوسیدگی دندانها شود. دندانهای ضعیف شده در اثر کمبود این ویتامین، بیشتر مستعد آسیب و خرابی هستند.
💥 علائم رایج شکستگی دندان
- بیماری های لثه در اطراف دندان آسیبدیده
- درد تصادفی در دندانی که آسیب دیده است
- درد شدید بعد از گاز گرفتن دندان های پشتی
- حساسیت شدید دندان به مواد گرم، سرد، و شیرین
🦷 دندان های در معرض خطر شکستن
هر دندان ضعیفی در معرض خطر شکستگی قرار دارد. مطالعات نشان میدهند که دندان آسیاب دوم پایینی به دلیل تحمل فشار زیاد هنگام جویدن و دندان های پرشده بیشتر در معرض شکستگی قرار دارند. حتی دندان های سالم نیز ممکن است شکسته شوند، بنابراین مراقبت های لازم برای جلوگیری از این مشکل ضروری است. یکی از نکات مهم پس از پر کردن دندان، این است که چند ساعت باید بعد از پر کردن دندان غذا خورد تا دندان به درستی ترمیم یابد و از آسیبهای احتمالی مانند شکستگی دندان جلوگیری شود. رعایت این نکته میتواند به جلوگیری از مشکلات بعدی کمک کند.
✔️ مراقبت از دندان شکسته
اگرچه برای ترمیم دندان شکسته به یک دندانپزشک نیاز خواهید داشت، اما تا زمان مراجعه به پزشک میتوانید از روش هایی برای جلوگیری از آسیب بیشتر استفاده کنید. این موارد عبارتاند از:
- اجتناب از جویدن با دندان شکسته
- روغن میخک را اطراف لثه ی دردناک بمالید تا باعث تسکین درد شود.
- هنگام ورزش و برای جلوگیری از دندان قروچه در خواب، از محافظ دهان استفاده کنید.
اگر به دنبال راه های درمان خانگی دندان شکسته هستید، در این مقاله ما تنها 3 روش آن را نام بردیم برای راه های درمان خانگی بیشتر دندان های شکسته مقاله روش های ترمیم شکستگی دندان را بخوانید.
❌ عوارض دندان شکسته
همانطور که قبلاً اشاره کردیم، اگر شکستگی دندان شدید باشد، ممکن است دندان دچار عفونت شود. برخی از عوارض این نوع عفونت عبارتاند از:
- تب
- درد هنگام غذا خوردن
- طعم تلخ یا بوی بد دهان
- حساسیت به گرما و سرما
- غدد متورم در ناحیه گردن یا فک
یکی از سؤالات مهم در این زمینه این است که آیا عفونت دندان باعث مرگ میشود؟ اگر عفونت دندان به موقع درمان نشود، میتواند به سایر نقاط بدن گسترش یابد و مشکلات جدیتری ایجاد کند. به همین دلیل، درمان سریع و مناسب دندان شکسته و عفونت های مربوط به آن بسیار حائز اهمیت است.
بدود دیدگاه